Info

Jeugdensemble "Young Talents" (YoTa)
is een energiek en enthousiast jeugdorkest uit Meerhout-Zittaart
en telt momenteel een 50-tal muzikanten tussen 9 en 27 jaar oud.
YoTa werd opgericht in 2004 en stond de afgelopen 10 jaar onder deskundige leiding van dirigente Jolien Smaers, die in 2023 besloot om het stokje door te geven
aan onze huidige dirigent Louis Troch.

 

YOTA ALS MUZIEKVERENIGING

Op muzikaal vlak fungeert YoTa als jeugd- en doorstroomorkest van onze moedervereniging K.H. De Vredezonen. De Yota’kes repeteren wekelijks op zaterdag van 17u-18u in ‘t Sanderke te Meerhout-Zittaart. Hier maken de jongeren kennis met het spelen in groep en krijgen zij de kans om verschillende muziekstijlen te ontdekken. Dit zorgt voor een snelle groei in hun muzikale ontwikkeling. Deze jeugdige bende kan regelmatig hun kunnen tonen op een van onze concerten. Zo organiseren wij jaarlijks een Valentijnsconcert, een concertfestival, hebben wij ook nog enkele verbroederingsconcerten en zijn na elk kamp op onze kiosk te bewonderen.

YOTA ALS JEUGDVERENIGING

Naast mooie muziek maken onze muzikanten ook heel veel plezier. Het jeugdbestuur organiseert namelijk maandelijks een toffe activiteit zoals  een kerstfeestje, een griezeltocht, schaatsen, een dorpsspel en zoverder. Ook wordt er elk jaar uitgekeken naar de zomerse YoTa-BBQ, waarbij een hele avond van lekker eten, ravotten en plezier maken op het programma staan. Deze activiteiten zorgen steeds voor onvergetelijke momenten, vriendschapsbanden die jaren meegaan en enorm veel sfeer binnen het jeugdorkest.

YOTA-KAMP

Deze twee facetten van YoTa worden ook samengebracht in het jaarlijkse muziekkamp. Tijdens de eerste week van augustus trekken we er een 8-tal dagen op uit om een week lang te kunnen repeteren, spelletjes te kunnen spelen, kortom om ons samen te kunnen amuseren. Onder leiding van het jeugdbestuur en een toegewijde kookploeg is het YoTa-kamp ieder jaar weer de mooiste tijd in het leven van een YoTa’ke. De nieuwe muziekstukken die we op kamp repeteren zijn ook steevast na het kamp op het kioskconcert te beluisteren.

HOE KOM JE ER BIJ?

Indien je zin hebt in muzikale uitdagingen, vele nieuwe vriendjes en een toffe groepssfeer, dan is YoTa voor jou zeker het juiste jeugdorkest. Ben je 9 of ouder en speel je al minstens 1 jaartje een instrument (blazers, slagwerk, piano of gitaar), dan ben je meer dan welkom bij YoTa. Kom gerust eens een kijkje nemen op onze repetities op zaterdag van 17u tot 18u in jeugdlokaal ’t Sanderke achter de kerk van Meerhout-Zittaart (Lindestraat). Meer informatie is ook te bekomen via info.yota@gmail.com of 0497/83.19.17 (voorzitter Brent Van Ballaer).